
4 personen
40 minuten
Cooking method
Maal de ontdooide kabeljauwfilets fijn in een keukenmachine. Rasp de schil van de citroen. Haal de kabeljauw eruit en mix daarna de rode ui, citroenrasp, sap van een halve citroen, ei, mosterd en sambal in de keukenmachine.
Meng in een kommetje met de gehakte kabeljauwfilets. Voeg de paneermeel toe, totdat er mooi glad mengsel ontstaat. Als de kabeljauw te vochtig blijft voeg je wat extra paneermeel toe. Breng op smaak met peper & zout en draai er 4 burgers van.
Mix in een keukenmachine de avocado met de hüttenkäse, peterselie en de tomaatjes. Breng op smaak met peper & zout. Snijd de puntpaprika in reepjes en de bosui in ringetjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak in 8-10 min de kabeljauwburgers mooi goudbruin. Knijp als laatste de tweede helft van de citroen uit over de burgers. Snijd ondertussen de broodjes open.
Beleg de broodjes met sla, de kabeljauwburgers, puntpaprika, avocado- hüttenkäsesaus en als laatste de bosui.