• Recipe

    Uit de blog Liefde voor lekkers: kabeljauw in courgette uit de oven

    Written by Queensfan on 29 juni 2015

4 personen

25-30 minuten

Ingredients

  • 4 Queens Noorse kabeljauwfilets

    ontdooit

  • 2 eetl. pesto

  • 1 courgette

  • 1 citroen

Requirements

  • Keukenpapier

  • Kaasschaaf

  • Bakpapier

4 personen

25-30 minuten

Cooking method

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrijk iedere filet aan één kant met een halve eetlepel pesto. Let er even op dat je niet de vieze lepel weer in je potje of bakje pesto stopt, want er kan wat rauwe vis in terechtkomen en dan bederft je pesto snel.

  3. Snijd met een kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette. Wikkel 2 plakken courgette voorzichtig om 1 kabeljauwfilet, zonder dat de plakken courgette breken. Zorg dat de uiteinden van de courgette onder de vis eindigen. Is de plak te lang, snijd het overtollige stuk courgette er dan af.

  4. Leg de ingepakte filets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De oventijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.

  5. Snijd ondertussen de citroen in partjes. Leg deze halverwege de baktijd bij de vis op de bakplaat.

  6. Serveer de vis direct uit de oven met de partjes citroen erbij. Het is erg lekker om ze uit te knijpen over de vis, maar wel als ze iets afgekoeld zijn zodat je niet je vingers verbrandt.

Tip

"Laat de bevroren vis langzaam ontdooien in de koelkast, dat werkt het beste om smaak en structuur te behouden. Minder tijd of vergeten de vis in de koelkast te leggen? Ontdooi dan de bevroren vis in de gesealde verpakking in een grote kom met koud water. En dep de vis dus droog met keukenpapier voordat je deze gaat bereiden."

Queensfan

Written by Queensfan

on 29 juni 2015

Recipe :
Uit de blog Liefde voor lekkers: kabeljauw in courgette uit de oven

4 personen

25-30 minuten

Cooking method

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrijk iedere filet aan één kant met een halve eetlepel pesto. Let er even op dat je niet de vieze lepel weer in je potje of bakje pesto stopt, want er kan wat rauwe vis in terechtkomen en dan bederft je pesto snel.

  3. Snijd met een kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette. Wikkel 2 plakken courgette voorzichtig om 1 kabeljauwfilet, zonder dat de plakken courgette breken. Zorg dat de uiteinden van de courgette onder de vis eindigen. Is de plak te lang, snijd het overtollige stuk courgette er dan af.

  4. Leg de ingepakte filets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De oventijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.

  5. Snijd ondertussen de citroen in partjes. Leg deze halverwege de baktijd bij de vis op de bakplaat.

  6. Serveer de vis direct uit de oven met de partjes citroen erbij. Het is erg lekker om ze uit te knijpen over de vis, maar wel als ze iets afgekoeld zijn zodat je niet je vingers verbrandt.

www.queensvis.nl