• Recipe

    Uit de blog Chickslovefood: Kabeljauwgratin

    Written by Queensfan on 29 juni 2015

2 personen

35 minuten

Ingredients

  • 2 Queens kabeljauwfilets

  • 200 gram wortels

  • 200 gram krieltjes

  • 1 prei

  • 1 ui

  • 4 eetl. crème fraîche

  • 2 eetl. amandelmeel

  • 1 flinke eetl. pompoenpitten

  • 1theel. Provençaalse kruiden

  • 1,5 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

  • peper en zout

  • olie

Requirements

  • Koekenpan

  • Keukenmachine

  • Ovenschaal

2 personen

35 minuten

Cooking method

  1. Snijd de ui in fijne blokjes, de wortel in schijfjes en de prei in ringen.

  2. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de groenten zo'n 3 minuten.

  3. Meng ondertussen het amandelmeel met de pompoenzaden en de kruiden in een keukenmachine fijn.

  4. Laat de kabeljauwfilets op kamertemperatuur komen, dep ze droog, bestrooi met peper en zout en besmeer licht met crème fraîche en strooi het amandelmeelmengsel hierover.

  5. Schep de groenten in een ovenschaal, snijd de krieltjes in plakjes en strooi deze hierover. Besprenkel met wat olijfolie en schep de overige crème fraîche hierdoor.

  6. Leg tenslotte de kabeljauwfilets hierop, bestrooi met de kaas en schuif de ovenschaal de oven in. Bak zo’n 20-22 minuten, waarbij je eventueel de laatste 2 minuten even de grillstand aanzet voor een krokante korst.

  7. Haal de schaal uit de oven, verdeel het groentenmengsel en de vis over 2 borden en besprenkel tenslotte nog licht met wat olijfolie.

  8. Eet smakelijk!

Tip

'Een heerlijke romige gratin, met lekkere krokante topping. En nog met verantwoorde vis ook!'

Queensfan

Written by Queensfan

on 29 juni 2015

Recipe :
Uit de blog Chickslovefood: Kabeljauwgratin

2 personen

35 minuten

Cooking method

  1. Snijd de ui in fijne blokjes, de wortel in schijfjes en de prei in ringen.

  2. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de groenten zo'n 3 minuten.

  3. Meng ondertussen het amandelmeel met de pompoenzaden en de kruiden in een keukenmachine fijn.

  4. Laat de kabeljauwfilets op kamertemperatuur komen, dep ze droog, bestrooi met peper en zout en besmeer licht met crème fraîche en strooi het amandelmeelmengsel hierover.

  5. Schep de groenten in een ovenschaal, snijd de krieltjes in plakjes en strooi deze hierover. Besprenkel met wat olijfolie en schep de overige crème fraîche hierdoor.

  6. Leg tenslotte de kabeljauwfilets hierop, bestrooi met de kaas en schuif de ovenschaal de oven in. Bak zo’n 20-22 minuten, waarbij je eventueel de laatste 2 minuten even de grillstand aanzet voor een krokante korst.

  7. Haal de schaal uit de oven, verdeel het groentenmengsel en de vis over 2 borden en besprenkel tenslotte nog licht met wat olijfolie.

  8. Eet smakelijk!

www.queensvis.nl