• Recipe

    Jeffrey’s gegrilde tonijn met tomatenboter

    Written by Queens on 12 maart 2015

2 personen

15 minuten

520 kcal

Ingredients

  • 2 Queens tonijnsteaks

  • 1 ui

  • knoflookteentje

  • bieslook

  • cayennepeper

  • tomatenketchup

  • gemengde salade

  • tagliatelle

Requirements

  • Koekenpan

  • Grill

2 personen

15 minuten

520 kcal

Cooking method

  1. Hak het uitje en de knoflook fijn.

  2. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten).

  3. Voeg na 2 minuten de knoflook toe.

  4. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten en laat dit afkoelen.

  5. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper.

  6. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  7. Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.

  8. Bestrijk de vis met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant).

  9. Bestrooi de vis met een beetje zout.

  10. Leg de moten op 2 borden en schep de tomatenboter erop.

  11. Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

Tip

“Tonijn kun je gemakkelijk grillen zonder dat het z’n waardevolle voedingstoffen verliest.”

Written by Queens

on 12 maart 2015

Recipe :
Jeffrey’s gegrilde tonijn met tomatenboter

2 personen

15 minuten

520 kcal

Cooking method

  1. Hak het uitje en de knoflook fijn.

  2. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten).

  3. Voeg na 2 minuten de knoflook toe.

  4. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten en laat dit afkoelen.

  5. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper.

  6. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  7. Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.

  8. Bestrijk de vis met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant).

  9. Bestrooi de vis met een beetje zout.

  10. Leg de moten op 2 borden en schep de tomatenboter erop.

  11. Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

www.queensvis.nl