• Recipe

    Uit de blog The lions kitchen: kabeljauwburgers

    Written by Queensfan on 25 juni 2015

4 personen

40 minuten

Ingredients

  • 4 Queens Noorse kabeljauwfilets

    ontdooit

  • 4 broodjes

  • zak gemengde sla

  • puntpaprika

  • 100 g hüttenkase

  • avocado

  • handje cherrytomaatjes

  • rode ui

  • 1/2 el. sambal

    of meer naar smaak

  • 1 tl mosterd

  • 100 g paneermeel

  • ei

  • bosje peterselie

  • bosui

  • citroen

  • peper & zout

  • olijfolie

Requirements

  • Keukenmachine

  • Kommetje

  • Koekenpan

4 personen

40 minuten

Cooking method

  1. Maal de ontdooide kabeljauwfilets fijn in een keukenmachine. Rasp de schil van de citroen. Haal de kabeljauw eruit en mix daarna de rode ui, citroenrasp, sap van een halve citroen, ei, mosterd en sambal in de keukenmachine.

  2. Meng in een kommetje met de gehakte kabeljauwfilets. Voeg de paneermeel toe, totdat er mooi glad mengsel ontstaat. Als de kabeljauw te vochtig blijft voeg je wat extra paneermeel toe. Breng op smaak met peper & zout en draai er 4 burgers van.

  3. Mix in een keukenmachine de avocado met de hüttenkäse, peterselie en de tomaatjes. Breng op smaak met peper & zout. Snijd de puntpaprika in reepjes en de bosui in ringetjes.

  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak in 8-10 min de kabeljauwburgers mooi goudbruin. Knijp als laatste de tweede helft van de citroen uit over de burgers. Snijd ondertussen de broodjes open.

  5. Beleg de broodjes met sla, de kabeljauwburgers, puntpaprika, avocado- hüttenkäsesaus en als laatste de bosui.

Tip

'Lekker op een broodje, maar je kan de kabeljauwburgers ook heel goed eten in combinatie met een lekkere salade of geroosterde groenten.'

Queensfan

Written by Queensfan

on 25 juni 2015

Recipe :
Uit de blog The lions kitchen: kabeljauwburgers

4 personen

40 minuten

Cooking method

  1. Maal de ontdooide kabeljauwfilets fijn in een keukenmachine. Rasp de schil van de citroen. Haal de kabeljauw eruit en mix daarna de rode ui, citroenrasp, sap van een halve citroen, ei, mosterd en sambal in de keukenmachine.

  2. Meng in een kommetje met de gehakte kabeljauwfilets. Voeg de paneermeel toe, totdat er mooi glad mengsel ontstaat. Als de kabeljauw te vochtig blijft voeg je wat extra paneermeel toe. Breng op smaak met peper & zout en draai er 4 burgers van.

  3. Mix in een keukenmachine de avocado met de hüttenkäse, peterselie en de tomaatjes. Breng op smaak met peper & zout. Snijd de puntpaprika in reepjes en de bosui in ringetjes.

  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak in 8-10 min de kabeljauwburgers mooi goudbruin. Knijp als laatste de tweede helft van de citroen uit over de burgers. Snijd ondertussen de broodjes open.

  5. Beleg de broodjes met sla, de kabeljauwburgers, puntpaprika, avocado- hüttenkäsesaus en als laatste de bosui.

www.queensvis.nl